0 - 2
Konec tekme

Poročilo s tekme

Sijajna nedelja v prekrasnem Športnem Centru Gorišnica! Po čustveno naporni tekmi prejšnji vikend je bilo v derbi kroga potrebno vstopili z glavo. Trener Velečić in današnji vodja ekipe Jurčec sta očitno izdelala zmagovalni plan. Že prve minute so nekako napovedale ormoško prevlado. Domači vratar Špešič, sicer Ormožanec 😉, v prvih 10ih minutah moral dvakrat posredovati po nevarnih poskusih Borka in Kosca. V 11. minuti pa slavje na tribuni – Vočanec je fiiino zaposlil Kiriča, ki je sam stekel proti golu in povedel Ormožane v vodstvo.
Tri minute kasneje je svoj ples 1na1 z domačim golmanom imel Kosec, vendar mu ni uspelo zabiti. Gorišnica je v želji po zadetku stopila višje in poskušala predvsem z dolgimi žogami, a zaradi tega puščala več prostora “izza”. Pred koncem prvega polčasa pa povišanje vodstva: lepa žoga v prostor za Magdiča, čigar strel je golman še uspel zaustaviti, a odbitek je iz “penala” z glavo pospravil “gorišniški zet” Kirič za novo dozo veselja na tribuni. Sijajen prvi del, eden najboljših v tej sezoni. V drugi polčas smo vstopili kontrolirano, z glavo.
Domači si skozi celotno srečanje zares niso priigrali večje priložnosti, najbolj nevaren je bil strel Gašpariča, še enega otroka NK Ormoža, iz prostega strela. Medtem pa serija priložnosti na drugi strani: Zazič iz prostega strela, Vočanec 1na1 z vratarjem, Kirič po prodoru ob golavt liniji ter Niko Kosec, ki je imel 2 zlati priložnosti zaključiti tekmo. A nič zato, tisto, česar fantje niso realizirali v napadu, so popravili z delom in borbo v obrambi. Tekma ogromno prestreženih žog, drsečih štartov in priložnosti za gol.
Albert Riera je nekoč dejal (prevedeno): “Nikoli ne naredi dveh napak zapored”. Krivulja se je obrnila, začeli smo novo serijo! Fantje so pripravili najboljše vabilo za zadnjo domačo tekmo naslednji vikend, ko v Mestno Grabo prihaja Gerečja vas.

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezona Dan tekme
15. oktobra, 2023 20:00 Super liga MNZ Ptuj 2023/24 15. 10. 23 ob 15.00

Prizorišče

Športni center Gorišnica
Placerovci 30, 2272 Gorišnica

Rezultati

Klub1. polčas2. polčasgoli
ŠD Gorišnica000
NK Ormož202

NK Ormož

20Luka Kirič napadalec
PRIJAVI SE

NA E-NOVICE

Prijavi se na e-novice NK Ormož in ostani na tekočem glede dogajanja v tvojem klubu!